Korodi Attila: nem értünk egyet a közérdekű célból történő tulajdonok kisajátítását szabályzó SKR-t törvénybe foglaló tervezettel

2019.04.03. | Képviselőház

„Az RMDSZ nem tudja támogatni azt a sürgősségi kormányrendeletet törvénybe foglaló tervezetet, amely túlzottan szélesíti a közérdekű célból történő tulajdonok kisajátítását. A parlamenti eljárásban rendkívül sok területre terjesztenék ki a közhasznú kisajátításokra vonatkozó előírásokat, mint például a bányák esetében, amely elfogadhatatlan. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen jogszabály nem kedvező Romániának, mi több sérti a magántulajdonhoz való jogot” – mutatott rá Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője azt követően, hogy a Szövetség kérésére sikerült visszaküldeni a törvénytervezetet a szakbizottságokba.

Korodi elmondta azt is, hogy a szociáldemokrata párt megegyezett ez ügyben a nemzeti liberális párttal, azonban az RMDSZ javaslatára mégis sikerült visszaküldeni a szakbizottságokba a plénumból ezen sürgősségi kormányrendeletet törvénybe foglaló jogszabálytervezetet.